skip to Main Content

Over ons

Familie Delogu

Gianni begon in 1998 met zijn droom, pizzeria La Pergola werd geboren.
Net zoals in Italië maakte hij alles vers. Zijn deeg werd ’s ochtends met de hand klaar gemaakt en zijn stokbroden werden zelf gebakken. Hierdoor onderscheidde hij zich al snel van alle andere zaken en werd hij met zijn Italiaanse charme een begrip in Baarle-Nassau en omstreken.
Door zijn succes durfde hij zijn droom nog een stapje uit te breiden naar het restaurant zoals het nu nog altijd is.
Uiteraard is zijn gezin altijd nauw betrokken geweest bij het restaurant.

Zijn vrouw Tonneke is al snel samen met hem aan de slag gegaan. Naast de zorg voor hun gezin, hielp zij mee in de keuken en de bediening. Daarnaast was zij voor vele ook het bekende gezicht van de zaak. Zij werkt momenteel nog 3 dagen in de week en doet nog veel achter de schermen.
Beide kinderen Renato & Mariella hebben het kooktalent van hun ouders mee gekregen. 

Renato zijn droom week niet veel af van die van zijn vader. 
Toen hij een tiener was is hij al bij zijn ouders komen werken en had veel passie en gevoel voor het koken. Niet voor niets was hij dan ook op jonge leeftijd al chef in de zaak.
Ook heeft hij nog vele jaren ervaring opgedaan door stages te lopen. Niet alleen in andere keukens maar ook bijvoorbeeld in een slagerij.
Daarnaast draaide het binnen het gezin natuurlijk altijd om lekker eten, net als bij zijn vrienden en familie in Italië (waar overigens ook een aantal hele goede koks bij zitten). Mede hierdoor heeft hij ook veel kennis van zijn producten en heeft hij zich gespecialiseerd in de Klassieke Italiaanse/Sardijnse keuken.

Nu het restaurant in de jaren uitgegroeid is tot een gezellige, knusse, maar voornamelijk ook drukke zaak, kwamen er veel extra taken achter de schermen bij.
Maartje (de vrouw van Renato) neemt deze taken op zich. En zo is ook zij mee gaan werken in hun mooie familie restaurant. 

Er wordt een aantal keer per jaar op en neer gereden naar Sardinië om zelf inkopen te doen en dus kunnen wij jullie vaak verblijden met vele lokale producten. Dit geldt zowel voor worst, kaas en andere delicatesse als voor de wijnen.

Omdat het restaurant niet heel erg groot is, blijft er nog ruimte over voor de chef zelf om af en toe ook de zaak in te lopen en een praatje aan tafel te maken.
Want buiten het koken, vind hij dat eigenlijk ook één van de leukste dingen van zijn zaak.

Bij La Pergola kunt u een knusse en familiaire sfeer verwachten. Vertrouwde gezichten, elkaar bij de voornaam aanspreken en altijd een praatje maken, dat is wat dit restaurant zo bijzonder maakt.

Komt u bij ons eten, dan bent u niet zomaar een gast.
U bent te gast bij familie Delogu!

“Non mangi per vivere, ma vivere per mangiare.”
“We eten niet om te leven, maar leven voor eten.”

Renato Delogu
Eigenaar & Chefkok
Renato Delogu
Maartje Delogu
Maartje Delogu
thumbnail_IMG_0519 (2)
Giovanni Delogu
Tonneke Delogu
Keukenhulp & Bediening
Tonneke Delogu
Back To Top