skip to Main Content

Klassieke Italiaanse keuken

Wij koken volgens de klassieke Italiaanse keuken. 
De klassieke Italiaanse keuken, of “Cucina Povera” is eigenlijk ontstaan in tijden van armoede. Er werd niks weggegooid en van alle restjes werden er nieuwe gerechten gemaakt.

Als voorbeeld de Bruschetta die ontstaan is uit brood dat net niet vers genoeg meer was om zo te eten: Even roosteren, olijfolie er bij wat overgebleven tomaatjes/ui/basilicum er doorheen en een nieuw gerechtje was geboren.
En nog steeds wordt er in Sardinië zo min mogelijk van het dier of de producten weggegooid.
Zo zijn er op Sardinië nog steeds veel boeren die allerlei producten verbouwen en maken op ambachtelijke wijze. Ook opa & oma Delogu hadden vroeger een grote boerderij.
Eén van de Delogu broers bezit deze boerderij nog steeds. Zo maakt hij nog altijd zijn eigen olijfolie, wijnen, Mirto, maar heeft hij ook speenvarkentjes rondlopen.
In Sardinië is het niet ongebruikelijk dat je zelf leert slachten. De gedachten is dat als een dier opgegeten wordt het een goed leven moet hebben gehad, geen pijn mag hebben bij slachten en je er ook alles van moet gebruiken en op eten.
 
In ons restaurant wordt dagelijks vers pizzadeeg gemaakt. Van het deeg dat die dag overblijft worden dan weer stokbroden gemaakt. Ook de Focaccia die geregeld als amuse in allerlei smaken voorbij komt wordt uit eigen hand gemaakt.
Daarnaast maken Renato & Gianni elk jaar een partij Pancetta die ze zelf wassen, rubben en hangen volgens het familierecept.
Ook de verse worst die gebruikt wordt in onze gerechten is zelf samengesteld volgens Sardijns recept en gedraaid door hen zelf.
Zo proberen zij een stukje van Sardinië naar Nederland te halen..
Back To Top