Zoals u onder het kopje “Over ons” ook kunt lezen is La Pergola door vader Giovanni (Gianni) opgericht.
In eerste instantie alleen als afhaal pizzeria begonnen. Omdat het zo goed ging durfde hij het aan om samen met zijn vrouw Tonneke de zaak uit te bouwen naar een volwaardig restaurant. De kinderen kwamen ook al jong in de zaak meehelpen.
 
Naast het talent voor koken kon Gianni ook erg goed gitaar spelen en zingen.
Het gebeurde dan ook regelmatig dat de gitaar van de muur af werd gehaald en er gezellig werd meegezongen met de bekende Italiaanse liedjes.
Hij wist zijn gasten altijd heel goed te vermaken en dat geeft voor veel mensen (waaronder ons zelf) ook geweldige herinneringen!
Tonneke is ook van begin af aan betrokken geweest bij La Pergola.
Naast de steun die ze haar man altijd geboden heeft en de zorg voor de kinderen, werkte ze zelf ook al snel mee.
Zowel in de bediening als in de keuken is zij in haar element. 
En nog steeds kunnen we elk weekend op haar rekenen!
Ook Gianni loopt nog geregeld rond in zijn geliefde restaurant en is altijd in voor een praatje of grapje aan tafel.
 
Toen Renato (de huidige eigenaar) een tiener was is hij al bij zijn ouders komen werken en hij had al snel veel passie en gevoel voor het koken.
Ook heeft hij nog vele jaren ervaring opgedaan door stages te lopen. Niet alleen in andere keukens maar ook bijvoorbeeld in een slagerij.
Daarnaast draaide het binnen het gezin natuurlijk altijd om lekker eten, net als bij zijn vrienden en familie in Italië (waar overigens ook een aantal hele goede koks bij zitten).
Mede hierdoor heeft hij ook veel kennis van zijn producten. 
Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar op en neer gereden naar Sardinië om zelf inkopen te doen en kunnen wij jullie dus ook verblijden met vele lokale producten.
Dit geldt zowel voor worst, kaas en andere delicatesse als voor de wijnen. 
 
Omdat het restaurant niet heel erg groot is, blijft er nog ruimte over voor de chef zelf om af en toe ook de zaak in te lopen en een praatje aan tafel te maken.
Want buiten het koken, vind hij dat eigenlijk ook één van de leukste dingen van zijn zaak.